Home Izdvojeno Bliži se 3. Buševska biciklijada

Bliži se 3. Buševska biciklijada

PODIJELITE
foto: Arhiva

Udruga Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Velika Gorica 15. svibnja organizira 3.Buševsku biciklijadu. Buševec je također izabran da 17.srpnja bude domaćin međunarodnog biciklističkog događaja koji se prvi puta organizira u Hrvatskoj ‘Rapha Women’s 100 Zagreb 2016.’

Za sve rute osigurana je pratnja policije, vozilo za prijevoz bicikla u kvaru (servisno vozilo), putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu kao i vozilo sa tri volontera Crvenog križa Velika Gorica u slučaju ozlijeda. U slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa za tjedan dana.

HNS-biciklijada01

Rekreativna biciklijada počet će u Buševcu na Trg Seljačke slog nakon čega slijedi vožnja prema Tropolju, Rakitovcu, Kučama, Gornjem Podotočju do Vukovine nakog čega je povratak istom rutom prema Buševcu. Dužina te staze je 15 kilometara, a predviđeno trajanje je sat i 20 minuta uz odmor nakon 7,5 kilometara.

XC utrka Turopoljski lug starta u Buševcu te se ide do Turopoljskog luga i nazad u Buševec
Početak te utrke je u 16 sati, a dužina staze je 35 kilometara.

Cestovna utrka nakon Buševca bicikliste vodi u Podvornicu ,Kravarsko, Hotnju i Pokupsko pa kroz ostala mjesta nazad do Podvornice i Buševca. Start te utrke je u 15 sati, a dužina staze 55,1 kilometar. Kotizacija za sudjelovanje u utrci je 10 kuna.

Prijave se vrše na info@moj-busevec.hr ili na dan utrka od 14 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu. Prvih 100 prijava na dan biciklijade dobit će majicu na poklon.

Kroz program će bicikliste i okupljene voditi DJ Špic te je nakon biciklijade organizirano druženje uz grupu Zakon šutnje.