Home Izdvojeno Bliži se deveto izdanje VGBrass festivala!

Bliži se deveto izdanje VGBrass festivala!

PODIJELITE

Puhačka limena glazba i instrumenti postaju sve više prepoznatljivi, kako u Velikoj Gorici, tako i u cijeloj Hrvatskoj, zahvaljujući velikogoričkom Brass Festivalu koji broji svoje deveto izdanje.

„Još malo pa će i okrugla obljetnica što nam je na ponos – istaknuo je umjetnički ravnatelj festivala Tomislav Špoljar.

„Lijepo je gledati nešto što je nastalo od ideje i kontinuirano se odvija već devet godina. Festival je do sada ugostio vrhunske umjetnike, koji ne samo dođu i prođu, već i na drugim festivalima pronose ime Velike Gorice, Hrvatske što znači da ima i veliki turistički značaj – ponosno će Špoljar.

Festival će trajati 5 dana pa je tako i na rasporedu je 5 koncerata, a ljubitelji limene puhačke glazbe u njima će moći uživati od 11 do 15.svibnja. Cijeli Brass je ove godine posvećen velikanu glazbene umjetnosti i umjetnosti sviranja trube – Timofeju Dokshitzeru. Samim time i program je sazdan u ozračju inovativnih skladbi čemu je Timofei posvetio svoj život.

Posjetitelji će tako uživati u muziciranju nekoliko renomiranih glazbenika, a to su Mary Elizabet Bowden, Sebastian Gil, Nenad Marković, Arkady Shilkloper i Jon Sass.

„Cilj nam je bio ove godine napraviti program i prilagoditi ga publici. Tako će se on sastojati od klasičnog dijela kojeg struka jako cijeni jer bez njene podrške festivali posvećeni određenoj skupini instrumenata nemaju slike, ali isto tako i da educiramo i privučemo publiku te napravimo neke nove ljubitelje i zaljubljenike u takvu vrstu muziciranja. – napomenuo je Špoljar.

Službeno otvorenje festivala je 11.svibnja u 19,30 sati u dvorani Gorica, a ono je posvećeno nedavno preminulom trubaču Stanku Selaku. Nastupa simfonijskih puhački orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske uz pratnju dirigenta – bojnika Miroslava Vukovojca. Po završetku prvog od pet koncerata, slijedi jazz afterparty u Cabanja baru, a gdje će vas zabavljati zanimljivi gosti. Dođite i uvjerite se u posebnost ovog festivala koji je jedini takve vrste u Hrvatskoj, a među četiri u Europi.

– Mislim da je ovaj festival prilika da se pokažemo u svijetu, ali isto tako da svijet prikažemo kroz glazbu u Velikoj Gorici – zaključila je ravnateljica POUVG, Barbara Grđan Odrčić.