Home Izdvojeno Biciklisti humanitarci krenuli na put od 3.100 kilometara za Fuji

Biciklisti humanitarci krenuli na put od 3.100 kilometara za Fuji

"Ovim putovanjem želimo pružiti podršku udruzi Judo Team Fuji i omogućiti im da nastave s radom i pruže besplatne aktivnosti za djecu i mlade s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama."

PODIJELITE

U Velikoj Gorici je jutros započeo humanitarno sportski izazov „Put za Fuji“ kojem je u cilju pružiti pomoć potrebitima i podići svijest o važnosti zdravog i aktivnog načina života. Marko Kos, Marko Deša i Aleksandar Zorić, strastveni humanitarci, krenuli su na putovanje koje obuhvaća vožnju biciklom oko 3.100 kilometara uz granicu Republike Hrvatske u roku od 14 dana. Park dr. Franje Tuđmana koji je bio polazna točka ujedno će biti i točka u povratku.

Cilj ovog izazova nije samo fizičko dostignuće, već i prikupljanje donacija za pomoć udruzi Judo Team Fuji. Ova udruga brine o oko 40 djece i mladih s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama u Judo klubu osoba s invaliditetom iz Velike Gorice. Sredstva prikupljena tijekom akcije “Put za Fuji” omogućit će provedbu besplatnih aktivnosti kluba, uključujući treninge, turnire, izlete i druženja, za sve članove kluba u sljedećoj godini.

„S ponosom krećem u ovaj pothvat i ulazim u njega s odlučnošću i predanosti. Svjestan sam da će biti izazova, ali uz podršku naših sponzora, partnera i svih ljudi koji vjeruju u našu misiju, znam da možemo ostvariti ovaj cilj. Ovim putovanjem želimo pružiti podršku udruzi Judo Team Fuji i omogućiti im da nastave s radom i pruže besplatne aktivnosti za djecu i mlade s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama. Njihova hrabrost, istrajnost i ljubav prema sportu nadahnjuju nas da ustrajemo i savladamo sve prepreke koje nam se mogu naći na putu.“ izjavio je Marko Kos, sudionik i suorganizator akcije.

„Želimo podići svijest o važnosti zdravog i aktivnog načina života. Ujedinjeni u ovom izazovu, želimo poslati snažnu poruku da je zajedništvo i briga o drugima temelj našeg društva. Osjećam se jako sretno što imam priliku biti dijelom ove akcije i radujem se svakom kilometru koji ćemo preći, znajući da naš trud donosi promjenu u životima drugih. Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže ovaj humanitarno-sportski izazov  te da svojim donacijama i pozitivnom energijom pridonesu ostvarenju ciljeva udruge Judo Team Fuji i promociji zdravog i aktivnog načina života. Hvala svima na podršci koja nam je pružena do sada i nadam se da ćemo ju dobiti i putem.“ istaknuo je Marko Deša, sudionik i suorganizator akcije.

Tijekom ovog izazova, donacije će biti moguće napraviti putem portala “Čini pravu stvar”, što omogućava svim zainteresiranim pojedincima i organizacijama da pruže svoju podršku udruzi Judo Team Fuji.

Na samom kraju akcije održat će se prezentacije sponzora kroz različite izložbe, video prikaze i promo materijale, kao zabavno-edukativni sadržaj za okupljene posjetitelje u parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. Osim toga, bit će organizirane i zabavne aktivnosti i sadržaji za najmlađe posjetitelje.