Home Izdvojeno Besplatan ulaz na Reviju glazbenog filma

Besplatan ulaz na Reviju glazbenog filma

PODIJELITE
foto: Ilustracija

U četvrtak, 8. lipnja u goričkom kinu počinje mini festival “Revija glazbenog filma”. Organizirane su projekcije filmova “Gimme Danger”, “Prije svega Miles”, “Raspjevana ulica” i “The Beatles: Eight Days a Week”.

– Od 8. do 14. lipnja u Kinu Gorica zavladat će groznica glazbenih filmova koja donosi kvartet respektabilnih naslova, dokumentarnih i igranih, od jazza preko popa do alternativnog rocka i punka – poručuju iz Kina Gorica.

“Gimme Danger” priča je o kultnom detroitskom bendu The Stooges čiji je moćan i agresivan zvuk krajem 1960-ih posijao sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Riječ je o drugom glazbenom dokumentarcu Jima Jarmuscha nakon Godine konja (1997.) o Neilu Youngu.

“Prije svega Miles” (“Miles Ahead”) biografski je film o životu i glazbi neponovljivog Milesa Davisa, slavnog jazz glazbenika. U glavnoj je ulozi slavni glumac Don Cheadle, koji je ujedno i režirao film.

“Raspjevana ulica” (“Sing Street”) irska komedija Johna Carneya, autora hit-filma Jednom (2006.) o srednjoškolcu Connoru koji 1980-ih osniva bend kako bi impresionirao djevojku koja mu se sviđa, tajanstvenu Raphine.

“The Beatles: Eight Days a Week” prati tzv. turnejske godine najslavnijeg britanskog benda svih vremena koje su kulminirale kultnim koncertom na njujorškom Shea Stadiumu, koji je održan 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.