Home Vijesti Berbom jabuka završio dječji tjedan

Berbom jabuka završio dječji tjedan

PODIJELITE

Berbom jabuka i 4. godišnjom konferencijom programa Rastimo zajedno završio je ovogodišnji Dječji tjedan u Velikoj Gorici. Jabuke su u voćnjaku obiteljskog gospodarstva Diković brali učenici osnovnih škola s velikogoričkog područja te djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje. Bilo im je, kažu, zabavno i nimalo naporno, jedino malo hladno, a sočne jesenske plodove su i degustirali te zaključili da su „prva klasa“.

IMG_7795

I dok su se djeca iz voćnjaka vratila u škole, oni malo stariji krenuli su u Pučko učilište gdje se tijekom petka i subote održavala 4. godišnja konferencija programa Rastimo zajedno, koji se provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Riječ je o UNICEF-ovu programu radionica za roditelje, koji na taj način dobivaju stručnu podršku u prvim godinama djetetova života. Jednako važna je i međusobna razmjena iskustava roditelja, a sve u cilju zadovoljavanja temeljnih potreba djece, pružanja emocionalne topline i usmjeravanja djetetovog učenja i razvoja.

Program Rastimo zajedno provodi se i u velikogoričkim vrtićima te Centru za djecu, mlade i obitelj, a edukaciju je prošao 141 roditelj­.

[print_gllr id=3081]