Home Izdvojeno Banalnost i psiha suvremenog čovjeka u novoj knjizi Milka Valenta

Banalnost i psiha suvremenog čovjeka u novoj knjizi Milka Valenta

PODIJELITE

Književnik Milko Valent predstavio je svoju najnoviju knjigu pjesama ‘Pustinja’ u središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica. Predstavljena knjiga je jubilarno trideseto djelo i već jedanaesta knjiga pjesama. Moderatorica književnog susreta bila je Anastazija Komljenović.

– Ovo je na neki način nastavak golemog romana ‘Umjetne suze’. Osnovna tema koja vibrira u cijelom djelu je epoha banalnosti i trivijalnosti koja se u 21.stoljeću zahuktala u svijetu. Najveći problem je bio prikazati banalnost na način da knjiga ne bude banalna i nadam se da sam uspio. – rekao nam je Milko Valent, autor knjige.

milko valent knjižnica pustinja predstavljanje kvg

Milko Valent je prozaik, pjesnik, dramatičar, esejist, teoretičar i kazališni kritičar. Kao profesionalni pisac redovito piše i objavljuje od jeseni 1976. Poznat je po svom romanu ‘Umjetne suze’ koji je ujedno i treći najduži roman u povijesti naše književnosti. Bez obzira na dugogodišnje stvaralaštvo iza sebe, i dalje radi na novim projektima.

– Za dvadestak dana mi izlazi knjiga ‘Radikalna mjesečina’. To je moj tridesetogodišnji izbor kraćih romana i proza. Krajem godine, točnije u prosincu izlazi mi još jedan roman ‘Ledene haljine’ no on još nije gotov. – dodao je Valent.

milko valent knjižnica pustinja predstavljanje kvg-3

Valent je za prethodna djela dobivao prestižne nagrade – dvije nagrade Marin Držić, te Vladimir Nazor. Njegovu novu knjigu ‘Pustinja’ možete pronaći u našim knjižnicama i sami procijeniti čekaju li ga nagrade i s ovim djelom.

Foto: Katarina Drvodelić / Kronike Velike Gorice