Home Rekreacija ATLETIKA Dolazak novog trenera i prvi sjajni rezultati!

ATLETIKA Dolazak novog trenera i prvi sjajni rezultati!

PODIJELITE

Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica nastupila je za vikend na dva različita klupska natjecanja. U subotu, 14.05.2022., Tena Martinec i Nina Vuković sudjelovale su na međunarodnom atletskom mitingu u organizaciji AK „Dinamo-Zrinjevac” iz Zagreba u disciplinama Nina (100 m i 400 m) i Tena (400 m), uz sudjelovanje četrdeset i osam domaćih i atletskih timova iz inozemstva. U nedjelju, 15.05.2022., u organizaciji AK „Dinamo Zrinjevac ” i HAAK „Mladost” – Zagreb održano je 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za starije kategorije.

Na miting nastupu Nina Vuković u disciplini 100 m u cilj ulazi kao četvrta po plasmanu s vremenom 12,68 s., uz sudjelovanje petnaest natjecateljica koje su trku istrčale kroz tri jakosne skupine. Na drugoj trci, onoj od 400 m, u istoj jakosnoj skupini trče Nina Vuković i Tena Martinec, a u konačnom plasmanu Nina s vremenom 55,25 s. dolazi do odličja s ostvarenim drugim rezultatom trke, dok je Tena zadanu dužinu istrčala u vremenu od 59,08 s. i kroz cilj prošla kao ukupno četvrta.

Pojedinačni nastup na HALS-u u kategorijama mlađih kadeta ostvarili su: Una Lovrić, Grga Cerjak, Lara Pracević i Karla Vlahovac u disciplini 60 m, te Niko Kelava i Bartol Pavelić u disciplini 400 m.

U kategoriji kadetkinja na dužini od 600 m nastupile su: Tena i Tara Petračić, a istu disciplinu samo u kategoriji mlađih juniorki trčale su Lucija Sever i Ema Vuković, kao i seniorka Anja Petračić. Tena Martinec i Viktor Benedetti okušali su se u sprintu na 100 m. Naš atletičar na srednjim prugama Martin Marčec ostao je vjeran trci na 1500 m čime se zaključuje listu mlađih juniora na ovom natjecanju naše Atletske škole.

U ovom rangu natjecanja najbolji rezultat napravila je Tena Martinec koja je za prvo mjesto stotinu metara trčala 13,26 s., zatim slijedi drugoplasirani na 1500 m (4:36,23 min) uvijek spremni Martin Marčec, kao i drugoplasirana seniorka Anja Petračić na 600 m (1:51,47 min) potom se pridružuje Tena Petračić s trećim mjestom na trci od 600 m (1:41,71 min) za kadetkinje i na istoj dužini kao mlađa juniorka četvrto mjesto zauzima Ema Vuković.

Najmlađi natjecatelji Atletske škole odlično su se snašli na otvorenoj atletskoj sceni, a ovo je natjecanje bio i debi novog klupskog trenera Darka Mišerića- Za više informacija i rezultata kliknite OVDJE