Home Izdvojeno Antonio Šipušić novoizabrani je predsjednik Savjeta mladih

Antonio Šipušić novoizabrani je predsjednik Savjeta mladih

Danas je održana prva, konstituirajuća sjednica novog saziva

PODIJELITE

Danas se u Pučkom otvorenom učilištu održala prva, ujedno i konstituirajuća sjednica novog saziva Savjeta mladih. Na sjednici su sudjelovali predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice Darko Bekić te gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Podsjećamo, Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Velike Gorice sa zadaćom aktivnijeg uključivanja mladih u javni život Grada Velike Gorice. Savjet mladih ima devetero članova uz zamjenike, predsjednika te zamjenika predsjednika.

Danas je na konstituirajućoj sjednici kao predsjednik s trogodišnjim mandatom izabran Antonio Šipušić, a kao njegov zamjenik Mihael Kuliš. “S obzirom na to da su svi članovi stranački osim mene, drago mi je da sam ja kao nezavisan odabran kao predsjednik. Imam puno ideja, ali konzultirat ću se s onima koji su me odabrali da čujem koje su njihove želje.”, govori nam Antonio te navodi da će pokušati popularizirati politiku među mladima. Navodi i da je dojma da su mladi sve vidljiviji u našoj zajednici no da na tome još uvijek treba raditi.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar navodi kako se od Savjeta očekuje da budu dodana vrijednost našeg društva. “Čestitam predsjedniku na jednoglasnoj podršci, kao i svim članovima Savjeta mladih koji su dobili podršku Vijeća. Želim im poručiti da će Grad Velika Gorica sa čitavom svojom upravom biti na raspolaganju i raspoložen za svaku konstruktivnu i dobru ideju.”, govori te poziva na predlaganje ideja.

Predsjednik Gradskog vijeća, Darko Bekić govori kako je potrebno mlade više staviti u fokus, ne samo u gradu već u cijeloj državi. “Vremena su izazovna što se tiče mladih, teško se predviđa budućnost. Mi im kao Grad moramo dati sigurnost, barem u početku. Vrata Gradskog vijeća će im biti svakako otvorena.”, zaključuje Bekić.

Podsjećamo, nakon tajnog glasovanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su za članove (i njihove zamjenike) odabrali Tomislava Brebrića (Matea Ivanovića), Ivana Čolića (Petra Spajića), Karlu Draženović (Krunu Šipušića), Marka Đurašina (Luku Zlodija), Ivana Gavrana (Daria Mužara), Kristinu Klarić (Lauru Kompes), Karmen Krkanić (Božu Matića), Mihaela Kuliša (Josipu Jambrek), Kristijana Milića (Lovru Čubelića), Antonia Šipušića (Matiju Dražetić) i Damira Zobca (Ivana Bradića).