Home Vijesti ANALIZA POLICIJE: Došlo je do pogoršanja u prometu i većeg broja nesreća

ANALIZA POLICIJE: Došlo je do pogoršanja u prometu i većeg broja nesreća

Mole građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimat će represivne mjere

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Na razini policijske postaje Velike Gorice došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama, navode iz policije.

Dodaju kako je utvrđeno i povećanje ukupnog broja prometnih nesreća, no došlo je do smanjenja ukupnog broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Po pitanju prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama došlo je do znatnog povećanja u usporedbi s prošlom godinom u ovom periodu.

Podaci pokazuju da je utvrđeno povećanje ukupnog broja prometnih nesreća za 33,33 posto. Analiza je pokazala i kako je prošle godine zabilježeno 27, a sada već 36 prometnih nesreća. Također je došlo i do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i to za 9,09 posto. U ovoj godini je bilo 11 lakše ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama što je smanjenje za 10-ak posto, a broj teže ozlijeđenih osoba je jednak kao i prošle godine u ovom periodu.

Molimo građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimat ćemo propisane represivne mjere.”, govore nam iz policije.

Policija stoga želi skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja vozilima. Navode i kako će provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika.