Home Velikogoričani na djelu 50-ak velikogoričkih školaraca sudjelovalo na 21. izdanju Zimske škole informatike

50-ak velikogoričkih školaraca sudjelovalo na 21. izdanju Zimske škole informatike

Traje do srijede, kada će se polaznicima uručiti prigodna priznanja i nagrade za uspješno završenu edukaciju

PODIJELITE
Foto: OŠ Nikola Hribara/web

Prvi ponedjeljak u Novoj godini u OŠ Nikole Hribara počeo je aktivno. Naime, oko 50 zainteresiranih učenika iz svih velikogoričkih osnovnih škola sudjelovalo je u ovogodišnjojo, 21. Zimskoj školi informatike.

Podsjetimo, zimska škola informatike pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice održava se preko 20 godina, od davne 2001. godine u vrijeme zimskog školskog odmora, a provodi ju Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike „Velika Gorica“.

Ove godine nastava se održava na četiri lokacije, u informatičkim učionicama OŠ Nikole Hribara, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Eugena Kumičića.

– Polaznici Zimske škole rade u programskim jezicima LOGO i PYTHON te s mikroračunalom Arduino. Uz vodstvo stručnih predavača – profesora informatike i tehničke kulture iz velikogoričkih osnovnih škola, Zimska škola informatike uvodi učenike u svijet programiranja, priprema ih za predstojeća natjecanja iz informatike i tehničke kulture te im omogućava da za vrijeme zimskih školskih praznika što bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme – otkrili su organizatori.

Zimska škola informatike traje do srijede 5. siječnja 2021. godine, kada će se polaznicima uručiti prigodna priznanja i nagrade za uspješno završenu edukaciju. Voditelj radionice u našoj školi učitelj je informatike, Milan Omrčen.