Home Najave 268. MATIČIN ČETVRTAK Dokumentiranje drvene tradicijske arhitekture na području Turopolja

268. MATIČIN ČETVRTAK Dokumentiranje drvene tradicijske arhitekture na području Turopolja

Predavanje će održati Maja Ergović, dipl. etnolog i kustos dokumentarist Muzeja Turopolja

PODIJELITE
foto: Mario Žilec

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici sutra, 12. svibnja u 19,30 održava 268. Matičin četvrtak u Područnu knjižnicu Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica.

Tema predavanja je ‘Dokumentiranje drvene tradicijske
arhitekture  na području Turopolja – prikaz kroz  dokumentaciju Muzeja Turopolja’. Predavanje će održati Maja Ergović, dipl. etnolog i kustos dokumentarist Muzeja Turopolja.

Unazad nekoliko godina naraslo je zanimanje i svijest o vrijednosti drvene tradicijske arhitekture, njenim dokumentiranjem i zaštitom. Kroz predavanje prikazat će se važnost muzejske dokumentacije i načini dokumentiranja s posebnim pogledom na prijašnja nastojanja očuvanja takvog tipa graditeljstva i budući projekti. Veselimo se Vašoj posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu – ističu iz velikogoričkog Ogranka.

Foto: Mario Žilec

Maja Ergović diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2006. godine informatologiju (smjer muzeologija) i etnologiju. Karijeru u struci započinje 2006. volontirajući u Hrvatskom školskom muzeju. Od 2006. do 2011. godine radila je u Etnografskom muzeju Zagreb na poslovima preparatora i kustosa. U Muzeju Turopolja radi kao kustos (2012. i 2015.), suradnik na projektu Dokumentiranja tradicijskog graditeljstva na području Velike Gorice (2014. – 2016), te od 2016. kao kustos dokumentarist.