Home Izdvojeno 25 OSOBA UMRLO OD RAKA Mičevčani Bandiću poručili: Maknite otrov koji nas...

25 OSOBA UMRLO OD RAKA Mičevčani Bandiću poručili: Maknite otrov koji nas ubija!

PODIJELITE

STRAHUJU OD BOLESTI

Nakon što su na svečanoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora Mičevec gradonačelnika Zagreba Milana Bandića proglasili počasnim građaninom, s govornice su mu poručili da ukloni odlagalište otpada za koje tvrde da je otrov koji ih ubija.

IMG_3927

–  U zadnjih nekoliko godina u Mičevcu je od raznih karcinoma umrlo 25 ljudi. Ja Vas molim i preklinjem, u ime svoje i tuđe unučadi, maknite taj otrov! Što prije iz naših dvorišta, što dalje iz naših domova!  –  glasno je izrekao dopredsjednik Vijeća MO Mičevec Vjekoslav Veldić, kojemu je zbog karcinoma odstranjeno jedno plućno krilo.

U dvorani društvenog doma, gdje je među publikom osim zagrebačkog gradonačelnika sjedio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, uslijedio je gromoglasan pljesak.

DOGOVORILI SASTANAK S POZORNICE

–  Gospodo gradonačelnici, župani, imajte više osjećaja i razumijevanja za našeg Mičevačkog čovjeka, a mi ćemo to višestruko uzvratiti na dobrobit cjelokupne zajednice  –  dodao je Veldić zatraživši hitan sastanak u Gradu.

Gradonačelnik Barišić Mičevčanima je poručio da nisu zaboravljeni i pozvao ih na sastanak, a kolegi Bandiću se zahvalio na svemu što čini vezano uz problematiku odlagališta otpada.

IMG_3918

–  Vi Mičevčani prije svega odlučujete o svojoj budućnosti. Dogovorite se bez osobnih animoziteta koje imate, dođite s prijedlozima u Grad i dobit ćete to što tražite  –  rekao je Barišić ističući kako podržava zagrebačkog gradonačelnika u aktivnostima koje u interesu stanovnika Mičevca i Jakuševca poduzima u smjeru Ministarstva i Vlade Republike Hrvatske.

IMG_3935BANDIĆ OBEĆAO NOVAC DO RUJNA

–  31.12.2018. u povijest odlazi mehaničko odvajanje otpada na Jakuševcu jer će zavladati Centar za gospodarenje otpadom na Resničkom rukavcu  –  rekao je Bandić najavivši stanovnicima Mičevca i Hrelića isplatu ekološke rente do rujna, ali uz uvjet da za to prethodno dobiju dozvolu iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

–  Mi smo uputili u resorno Ministarstvo pismo da nam dozvole izmijeniti pravilnik o famoznih 500 metara. To je jedini preduvjet da Grad Zagreb napravi za Hrelić i Mičevec ono što je napravio za Jakuševec. Mi ćemo to napraviti do rujna ako dobijemo pismo i pozitivan odgovor ministra Zmajlovića  –  naglasio je.

Ipak, Bandić je zatim sasvim neočekivano na kraju govora obećao kako će Grad Zagreb i u slučaju da ne dobije pozitivan odgovor iz Ministarstva samostalo riješiti problem isplate ekološke rente.

–  Ako nećemo dobiti pozitivan odgovor Ministarstva, Grad Zagreb će naći rješenje i riješiti Hrelić i Mičevec. Za to imate moju riječ  –  završio je Bandić i dobio aplauz publike.

INVESTICIJA OD MILIJUN I POL KUNA

Iz Mjesnog odbora Mičevec za ovu godinu najavljuju izgradnju Majurćeve i Jankovićeve ulice, dječjeg igrališta u sklopu prostora Područne škole Mičevec, natkrivanje tribine na nogometnom igralištu, te nastavak uređenja crkve Svetog Benedikta. Radovi su vrijedni milijun i pol kuna.

–  Projekti će se financirati iz proračuna Grada Velike Gorice, ali i preostalih sredstava ekološke rente  –  kaže predsjednik Vijeća MO Mičevec Neven Caganić.

680 GODINA OD PRVOG SPOMENA MIČEVCA

Predstavljena je knjiga Vladimira Štarkelja i Mladena Brdeka o bogatoj povijesti Mičevca koji se u statutu zagrebačkog Kaptola prvi puta spominje daleke 1334. godine. Tada je Mičevec bio dio župe Jakuševec, jedne od 12 župa Odranskog dekanata. Publika je imala priliku vidjeti i predpremijeru filma Šenoa i Slavica. Glavni glumci su Vanesa Petrac i Marko Robić, scenarij i režiju potpisuje Ana Katulić, dok je film nastao u produkcijskoj kući MediaM.

IMG_3912