Home Izdvojeno 18.-ta obljetnica smrti Josipa Zidara

18.-ta obljetnica smrti Josipa Zidara

PODIJELITE
foto: Arhiva

U Hrvatskoj Kostajnici obilježena je 18.-ta godišnjica smrti hrvatskog branitelja i jednog od osnivača velikogoričkog HDZ-a, Josipa Zidara.

–  On je doista na braniku lijepe naše Hrvatske, u ovom prekrasnom staro povijesnoj Hrvatskoj Kostajnici posebno dao svoj doprinos i na kraju dao svoj život  –  rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice

Josipa Zidara osobno je poznavao i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović.

–  Sreo sam ga u prvim danima Oluje, 10. kolovoza, a zatim sam ga upoznao s gradom. Nažalost, poginuo je u oslobađanju okupiranog dijela Hrvatske, na ovome mostu preko rijeke Une –  kaže Paunović.

Barišić ističe kako u Hrvatskoj Kostajnici svake godine sve više ljudi dolazi odati počast satniku Josipu Zidaru, koji je zajedno s ostalim herojima Domovinskog rata napravio temelj za izgradnju Republike Hrvatske. A izgradnje Hrvatske Kostajnice zasad nema jer jer taj grad bankrotirao. Gradska uprava ne isplaćuje plaće već sedam mjeseci.

–  Duboko nas se dojmilo ono što se ovdje događa, odnosno što se ne događa, zato što je ovaj grad i ovaj kraj zapostavljen u Hrvatskoj i svakako želimo pomoći na način na koji možemo  –  ističe Barišić.

Grad Velika Gorica je vrtiću Krijesnica donirao didaktičku opremu u vrijednosti dvije tisuće kuna. Inače, poput ostalih institucija u Hrvatskoj Kostajnici, ove godine niti vrtić nema osigurano grijanje.

[print_gllr id=1693]