Home Izdvojeno Županijski SDP traži odgovore u vezi kupovanja privatne kuće za ravnateljstvo Zavoda...

Županijski SDP traži odgovore u vezi kupovanja privatne kuće za ravnateljstvo Zavoda za hitnu medicinu

Uz kredit za 1,7 milijuna kuna na pet godina se kupuje privatni stambeni objekt koji do sada nije bio na prodaju, a za koji će, vjeruju, biti potrebna i dodatna ulaganja

PODIJELITE

SDP Zagrebačke županije održao je konferenciju za novinare u vezi kupovanja privatne kuće od strane županije koja bi trebala postati buduće ravnateljstvo Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Razlog održavanja pressice njihovo je nezadovoljstvo te potreba da građanima izravno pokažu o kakvom se objektu radi. Ovom kupnjom bi se Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije kreditno zadužio za 1,7 milijuna kuna na 5 godina uz fiksnu kamatu od 1,1 posto. Radi se o stambenom prostoru.

Izvor: SDP Zagrebačke županije

Mihael Zmajlović, predsjednik SDP-a Zagrebačke županije, navodi kako je suspektno da se ovo događa u vrijeme pandemije te da se radi o objektu u koji će se trebati uložiti dodatna sredstva kako bi se prenamijenio u poslovne svrhe. “Dodatno je žalosno da Goričani prikupljaju novac da bi opremili vozila hitne službe, a u isto vrijeme se novci troše za jedan ovakav objekt. To treba osuditi, to je žalosno. Pokušali smo ukazati na to, no samo su odmahnuli rukom i krenuli u nastavak tog posla.”, govori.

Zamjenica župana Nadica Žužak ispričala je situaciju iz svoje perspektive kao zamjenice župana. “SDP Zagrebačke županije nije protiv ničega što će poboljšati uvjete rada Hitne medicine, no ne znamo hoće li se oni poboljšati preseljenjem u ovakvu skupu zgradu u koju će se trebati uložiti još novaca.”, govori Žužak koja polemizira i to kako je na natječaj pristigla samo jedna ponuda, a i to da je natječaj trajao samo devet dana. Zanimljivo je, navodi, i to da se ova kuća prije samog natječaja nije prodavala, to jest, nije bila na tržištu.

Ozren Robić, predsjednik SDP-a Velike Gorice navodi kako porezni obveznici trebaju znati gdje odlaze njihovi novci. “I drugi Velikogoričani trebaju biti nezadovoljni i pitati čemu će koristiti ova kuća. Možda bi trebali uložiti u Goričku hitnu, a ne kreditom kupovati privatnu kuću. Situacija s epidemijom buja i ovime se šalje kriva poruka jer bi ravnateljstvo trebalo biti na usluzi svojim djelatnicima, a oni kupuju kuću. Ovo ni ne liči na uredski prostor, već više objekt za zabave i roštilje. U Gorici postoje poslovni poslovni za najam, siguran sam da se mogao puno kvalitetnije napraviti aranžman sa državom. No to župan ni gospodin Čičak nisu željeli, pa oni dižu kredit.”, govorio je Robić te napomenuo kako na županijskoj skupštini te točke s dnevnog reda nisu uspjeli skinuti, a samo su željeli bolju financijsku računicu i okvir.

“Zanima nas koliko će ovo koštati za porezne obveznike. Želimo spriječiti ove malverzacije.”

U 12 sati će obraćanje medijima, po istom pitanju, odraditi i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik.