Home Izdvojeno ŽRK Gorica organizira besplatne treninge za djecu s poteškoćama u razvoju

ŽRK Gorica organizira besplatne treninge za djecu s poteškoćama u razvoju

Predivan projekt socijalizacije, razvoja i prilagodbe

PODIJELITE
Foto: ŽRK Gorica

Velikogorički sportaši, osim što su uspješni, nikada nisu zazirali od toga da pokažu svoje veliko srce. Odličan primjer svima je novi projekt ŽRK Gorica. Naime, započeli su s besplatnim treninzima za djecu s poteškoćama u razvoju na kojima pomažu asistenti, točnije, rukometašice kluba. “Tako radimo i na socijalizaciji i prilagodbi kako djece sa poteškoćama u razvoju tako i djece bez zdravstvenih tegoba.“, objašnjavaju iz kluba.

Kako navode, sama ideja je potekla od pokojnog Dražena Čureka, a oni su je pretočili u djelo. Na treninge im svakoga tjedna dolaze djeca s raznim dijagnozama, a evo kako opisuju trening: “Uđete u dvoranu umorni poslije cijelog radnog dana i pitate sami sebe kako ćete preživjeti još jedan trening, a izađete iz dvorane neobično ispunjeni, puni snage s pitanjem “zar je već gotovo?.”

Zbog činjenice i svjesnost da je financijska situacija svima teška, a posebice roditeljima djece s posebnim potrebama, upravi odbor kluba odlučio je da će treninzi biti besplatni za sve. Treninzi se održavaju petkom u gradskoj dvorani od 18:00-18:45. Više informacija možete saznati putem stranice Ženski rukometni klub Gorica | Facebook ili broja 091 959 1429.