Home Gospodarstvo ZET, Grad Zagreb i Velika Gorica postigli dogovor oko cijene prijevoza!

ZET, Grad Zagreb i Velika Gorica postigli dogovor oko cijene prijevoza!

Do kraja rujna Velika Gorica dobiva vrijeme za uravnotežiti proračun i razmotriti do kraja godine održivost lokalnih linija s malim brojem putnika na kojima ZET obavlja uslugu prijevoza

PODIJELITE

Predstavnici Zagrebačkog električnog tramvaja, Grada Zagreba i Grada Velike Gorice održali su jučer sastanak na temu produljenja ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza od strane ZET-a na području grada Velike Gorice i linija prema Zagrebu, prenosi vecernji.hr.

Kako smo prethodno izvještavali, desetogodišnji ugovor sa ZET-om istekao je, te  je isti poslao zahtjev za subvencijom koja je trebala biti gotovo 100 posto veća nego do sada, točnije 4,5 milijuna kuna mjesečno od 01. srpnja do prosinca.

Postignut je dogovor oko nastavka pružanja usluge javnog prijevoza na području Velike Gorice koji je trebao isteći sutra. Naime, potpisat će se aneks postojećeg ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza, trajanja do 30. rujna, kojem će subvencionirani iznos prijevoza za Grad Veliku Goricu ostati u istom mjesečnom iznosu od 2,6 milijuna kuna, a od 1. listopada do 31. prosinca iznos mjesečne subvencije porast će na 3,6 milijuna kuna.

Ovim dogovorom oko aneksa, do kraja rujna Grad Velika Gorica dobiva vrijeme za uravnotežiti proračun i razmotriti do kraja godine održivost lokalnih linija s malim brojem putnika na kojima ZET obavlja uslugu prijevoza, a s druge strane Grad Zagreb nakon rujna više neće generirati gubitke u prijevozu s Velikom Goricom. Obje strane zadovoljne su postignutim dogovorom kojim ZET nastavlja.