Home Crna Kronika Zbog ”četiri glavne ubojice u prometu” policija ispisivala kazne

Zbog ”četiri glavne ubojice u prometu” policija ispisivala kazne

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Od petka do nedjelje na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija nadzora poštivanja prometnih propisa, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su: prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, vožnje nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1065 prometnih prekršaja od čega je 143 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 411 prekršaj nepropisne brzine, 84 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 69 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 358 ostalih prekršaja – rekli su u PUZ-u.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola je kod 50-godišnjaka u mjestu Posavski Bregi, 11. veljače oko 20.25 sati. Muškarac je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a napuhao je 2.68 promila. Policija ga je uhitila i smjestila u posebnu prostoriju do otrježnjenja.