Home Najave Sve o Iranu, njegovim stanovnicima, običajima i prirodnim ljepotama ispričat će putopisac...

Sve o Iranu, njegovim stanovnicima, običajima i prirodnim ljepotama ispričat će putopisac Matej Perkov

PODIJELITE
foto: Matej Perkov/Facebook

Matej Perkov je zagrebački putopisac koji je mjesec dana proveo u Iranu gdje je prešao put od Kaspijskog mora do najvišeg azijskog vulkana visokog 5 671 metar. Svoja iskustva s tog putovanja nazvanog ”From sea to summit – Damavand 2017” (”Od mora do vrha – Damavand 2017”) predstavit će sutra u Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u 19 sati.

– Drevna Perzija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija je ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete i spoznao zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate. Sve to i još mnogo više predstavit će na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija! – najavili su u POUVG.

Na predavanja će Perkov predstaviti svoju novu knjigu ”Želim dotaknuti nebo” u kojoj je na oko 300 stranica, uz mnoštvo zanimljivih fotografija, ispričao svoje viđenje planinske romantike.