Home Izdvojeno Završila sezona grijanja

Završila sezona grijanja

Za kompletnu obustavu grijanja u svim zgradama bit će potrebna još dva do tri dana

PODIJELITE

HEP-TOPLINARSTVO od jučer je počelo s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. S obzirom na veliki broj podstanica, za obustavu grijanja u svim zgradama potrebno je tri do četiri dana, javljaju iz HEP-a.

„Sezona grijanja 2018./2019. protekla je uspješno. Isporuka toplinske energije za približno 126.000 krajnjih kupaca odvijala se kontinurano, bez većih prekida”, stoji, među ostalim, u priopćenju.

S ciljem povećanja sigurnosti i kvalitete isporuke toplinske energije, u razdoblju izvan ogrjevne sezone HEP će provesti revitalizaciju približno 5 kilometara postojeće distribucijske toplinske trase te izgradnju nove, a tijekom ljeta provest će i radove revitalizacije i izgradnje dijela vrelovodne, toplovodne i parovodne trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni.

“Ovim putem pozivamo krajnje kupce da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav grijanja mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone.“ poručuju.

Ogrjevna sezona 2019./2020. započet će najranije 15. rujna 2019. u skladu s vremenskim uvjetima