Home Izdvojeno Započela izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda naselja Dubranec

Započela izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda naselja Dubranec

PODIJELITE
Izgradnja vodoopskrbne mreže u Dubrancu 2016.

Predstavnici gradske vlasti uz gradonačelnika Dražena Barišića i direktora VG Vodoopskrbe Stjepana Raka jutros su obišli radove na cjevovodu u Dubrancu.

Radovi su vrijedni oko 1 800 000 kuna. Ovaj cjevovod se izvodi u dužini od 2710 metara te se spaja na postojeći magistralni cjevovod Lukavec – Dubranec – Cvetković Brdo.

– Izuzetno je bitna ova izgradnja jer je voda izvor života i ovime ćemo se približiti jako visokom postotku priključenosti naših naselja i kućanstava na vodovodnu mrežu. Simbolično je bitno da voda dolazi na brege, posebno na ovaj dio Vrhovlja. Do sada smo financirali cisterne s vodom što je bilo neprimjereno standardu života naših sugrađana, a uskoro će te cisterne biti prošlost. – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Izgradnja vodovoda Dubranec katd KVG (11)

Ovim cjevovodom će oko 120 domaćinstava imati mogućnost priključiti se na vodovod. Nakon izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda omogućit će se izgradnja vodovodne mreže samog naselja Dubranec, a koje je u planu za 2017. i 2018. godinu.

– Ovaj vodovod iščekujemo godinama. Najveći dio sela će dobiti vodu i sigurno će se priključiti. Jedan dio stanovništva na glavnoj cesti ima vodu koja nije pitka, tako da smo ovim radovima oduševljeni. – rekao nam je Ivan Kušević, predsjednik Mjesnog odbora Dubranec.

Izgradnja vodovoda Dubranec katd KVG (1)

-Uz izvedeni magistralni cjevovod stečen je uvjet za realizaciju vodoopskrbe jugozapadnog dijela Velike Gorice i daljnje proširenje izgradnje vodovodnih mreža za sva naselja u ovom dijelu Vukomeričkih gorica.-istaknuo je gradonačelnik.

Radove u ovom području komplicira i pojava klizišta, što je u Vukomeričkim goricama čest slučaj.

– Stavlja se drenažna cijev kako oborinske vode ne bi utjecale na konfiguraciju tla te kako bi se voda mogla bolje cijediti i kako ne bi dolazilo do klizišta. Ovo je zahtjevnije gradilište zbog kliznog područja, no struka i inženjeri rade svoje kako bi to što bolje riješili. – rekao je novinarima direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Kos.

Radovi na ovom cjevovodu omogućit će mještanima Dubranca spajanje na vodovod već ove jeseni. Završetkom radova oko 400 ljudi dobit će pitku vodu, a cisterne s vodom bit će prošlost.Izgradnja vodovoda Dubranec katd KVG (16)