Home Kultura “Zamisli” i stavi povez

“Zamisli” i stavi povez

PODIJELITE

U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa posvećenog osobama oštećenog vida, u kino dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta u 18 sati počinje projekcija poljskog filma “Zamisli”, prilagođena filmskom naracijom za slijepe osobe.

Ova poljsko-portugalsko-francusko-engleska produkcija donosi priču o slijepom nastavniku koji dolazi u dom za slijepe i slabovidne. On ih potiče da pomaknu granice svojih mogućnosti i hodaju bez štapova – uz sve rizike kojima se time izlažu.

POVEZ ZA OČI

–  Ulaz je slobodan, a za sve one koji nisu slijepi organizator je osigurao poveze za oči kako bi im se što bolje približio ovakav način praćenja filmova. U ime Povjerenstva za osobe s invaliditetom grada Velike Gorice, pozivamo građane da dođu u što većem broju te tako iskažu senzibilitet za svoje slijepe sugrađane  –  kaže Darko Matić, predsjednik Povjerenstva.

Projekt se provodi u suradnji sa zagrebačkom Udrugom “Zamisli”, a upravo ovim filmom otvoren je ovogodišnji Motovun film festival. Svečana premijera bila je jučer u Zagrebu, a već se danas prikazuje u Velikoj Gorici. Redatelj filma je Andrzej Jakimowski.