Home Izdvojeno Veliku Goricu će osvjetljavati LED žarulje

Veliku Goricu će osvjetljavati LED žarulje

PODIJELITE

U tijeku je postupak javne nabave za modernizacijom javne rasvjete, a realizacija projekta predviđa se po sklapanju ugovora sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, stoji u priopćenju Grada Velike Gorice.

NATRIJEVE ŽARULJE ODLAZE U POVIJEST

Projekt energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete na području užeg dijela Grada Velike Gorice provest će se zamjenom starih energetskih neučinkovitih natrijevih žarulja sa novom tehnologijom energetski učinkovitih i ekoloških LED rasvjetnih tijela. Štedljivije žarulje osvjetljavat će ove ulice: Ulicu Ljudevita Posavskog, Zagrebačku ulicu, Ulicu Matice Hrvatske, Trg kralja Petra Krešimira, Sisačku ulicu, Trg kralja Tomislava IV, Ulicu Slavka Kolara do križanja sa Teslinom ulicom, Kolodvorsku ulicu, Ulicu Hrvatske bratske zajednice te Rakarsku ulicu.

370 SVJETLEĆIH TIJELA

Predviđenim projektom obuhvaćeno je 370 LED rasvjetnih tijela čime će se uvelike poboljšati energetska učinkovitost, povećati prometna sigurnost te smanjiti potrošnja električne energije.
Utrošak električne energije smanjiti će se sa 419.963,00 kWh/god na 255.307,00 kWh/god što je smanjenje od 40 %.Vrijednost projekta iznosi 3.386.910,00 kn od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 40 % investicije. Za postojeće stanje na navedenom području godišnje su troškovi u prosjeku za potrošnju električne energije iznosili 323.371,51 kn dok će se sa novom LED rasvjetom troškovi smanjiti za 40 %.