Home Izdvojeno Za mjesec dana Velika Gorica dobiva ‘no kill’ sklonište za životinje

Za mjesec dana Velika Gorica dobiva ‘no kill’ sklonište za životinje

PODIJELITE

Grad Velika Gorica započeo je s uređenjem i opremanjem azila za napuštene životinje. U tu svrhu kupljeno je zemljište na kojem se trenutno uređuje prostor za brigu i smještaj napuštenih pasa. Buduće sklonište, koje će biti ‘no kill’, danas su obišli gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predstavnice udruge Sigurna kućica koja će biti uključena u brigu oko udomljavanja, javili su iz Grada.

– Kao udruga smo jako zadovoljni s terenom i vidimo da se radi na najbolji način da se omogući dobra briga za životinje – izjavila je predsjednica udruge Marina Manucci.U početku će na raspolaganju biti 17 smještajnih boksova, od kojih će svaki imati zatvoreni i otvoreni dio ukupne površine osam metara kvadratnih. Uređuje se i karantena s osam boksova te ambulanta za prihvat, pregled i njegu napuštenih pasa. Kompleks se prostire na šest tisuća metara kvadratnih pa je predviđeno i šetalište za pse kao i mogućnost nadogradnje smještajnih kapaciteta.

– Obećao sam da ćemo napraviti no kill sklonište i sa zadovoljstvom mogu istaknuti da smo to i realizirali. Drago mi je da nam se udruga Sigurna kućica pridružila u projektu jer znamo koliko su vrijedni i koliko su do sada učinili u zbrinjavanju napuštenih životinja. Radit ćemo zajedno i siguran sam da ćemo u vrlo kratkom vremenu učiniti puno i napraviti jedno od najboljih skloništa u zemlji – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.Trenutno se radi i ograda oko cijelog kompleksa, a očekivani završetak svih radova i početak rada skloništa je u lipnju.