Home Izdvojeno Vrtićki kapaciteti u gradu će se povećati za 170 novih mjesta

Vrtićki kapaciteti u gradu će se povećati za 170 novih mjesta

Radi se na obnovama postojećih vrtića te izgradnji novih objekata

PODIJELITE

Velika Gorica kao grad djece iznova potvrđuje svoj naziv radom na obnovi dječjih vrtića u gradu. Ovog tjedna je objavljen natječaj javne nabave za izvođenje radova na dogradnji i energetskoj obnovi objekta područnog dječjeg vrtića u Koprivničkoj ulici u naselju Podbrežnica iz 1979. godine, a koji je u sastavu DV Žirek.

Kako saznajemo iz Upravnog odjela za školstvo Velike Gorice, izvođenjem radova će se vrtić proširiti za dodatne prostore. “Na katu će se zatvoriti ravne terase i ravni krovovi, koji su već počeli polako propuštati, a u dograđenim i novouređenim prostorima će umjesto dosadašnjih sedam, vrtić imati deset odgojnih skupina.”, objašnjavaju.

Potpuna energetska obnova

Objekt će također biti i u potpunosti energetski obnovljen, a završetak radova se očekuje već u sljedećoj pedagoškoj godini. Da bi ih sve tako i dočekalo, radovi će se provoditi tijekom ljetnih mjeseci. Vrijednost radova je 7,2 milijuna kuna.

“Dogradnja i energetska obnova objekta u Koprivničkoj pridonijet će podizanju kvalitete materijalnih i prostornih uvjeta za provođenje programa ranog i predškolskog odgoja, kako u Dječjem vrtiću Žirek, tako i na razini cijelog Grada Velike Gorice.“, objašnjavaju iz Grada.

Otvaranje novih objekata

Uz obnavljanje vrtića u Podbrežnici, ove se godine planira i otvaranje novih vrtićkih skupina u Maloj Buni te u objektu VG Goričanke u Ulici Ljudevita Posavskog. Ovime će se kapaciteti smještaje djece predškolske dobi povećati za dodatnih 160-170 mjesta.

Nova mjesta za vrtićku djecu dobit će i okolna naselja. Iz grada doznajemo da se radi na prijavi projekata izgradnje novih gradskih dječjih vrtića u Kolarevoj i Pokupskoj ulici te naselju Kuće. Mjesta će biti osigurana izgradnjom nove škole u Dubrancu, a u dogovoru s privatnim investitorom planira se uređenje dječjeg vrtića u Novom Čiču.