Home Izdvojeno Volonterski centar predstavlja se u Kravarskom

Volonterski centar predstavlja se u Kravarskom

PODIJELITE

Sutra u 18 sati u općinskoj vijećnici u Kravarskom bit će predstavljen projekt ”Volonterski centar Kupa”. Volonterski centra Kupa djeluje unutar LAG-a Vallis Colapis, a Općina Kravarsko, kao i sve ostale općine i gradovi koji se nalaze na području LAG-a Vallis Colapis, partner je na ovom projektu.

– Predstavljanje projekta održat će se u svakoj od partnerskih općina/gradova u cilju promoviranja i informiranja o mogućnostima koje nudi volontiranje za volontere, organizatore volontiranja i zajednicu u cjelini – poručili su iz Općine.

Volonterski centar Kupa djeluje na ruralnim područjima Karlovačke i Zagrebačke županije. Osnovan je u travnju 2013 godine u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina “Prekogranično umrežavanje volontera za lokalni razvoj”. Cilj im je, kažu, osvijestiti stanovnike ruralnih mjesta o značaju volonterstvo i poticati razvoj volonterskih programa, a vizija lokalna zajednica u kojoj je volonterstvo prepoznato kao vrijednost koja doprinosi izgradnji humanije, aktivnije i ujedinjenije zajednice.