Home Sport Visoka pozicija na svjetskom natjecanju za plesače Vege

Visoka pozicija na svjetskom natjecanju za plesače Vege

Ema i Andrija su postali par prema kojima svi imaju sportski respekt, pa čak i strahopoštovanje

PODIJELITE

Za vikend se održalo finale svjetskog kupa u akrobatskom rock ‘n’ rollu u Pragu. Sudjelovali su natjecatelji iz 14 zemalja u kategorijama Main Class Contact Style, Main Class Free style, Juveniles i Juniors. Iz Plesnog kluba Vega sudjelovali su Ema Tot i Andrija Fabijančić koji su nakon polufinala na svjetskom prvenstvu u Lyonu prije dva tjedna na ovo natjecanje otišli s još većim očekivanjima, govori nam njihov trener Tomo Vega.

S novim programom i u novom vizualnom izdanju osvojili su visoko 12. mjesto te pokazali da su pripadnici svjetske elite u akrobatskom rock ‘n’ rollu. Emi i Andriji je ovo prva godina u kategoriji Juniors te pokazuju sve bolje rezultate, krenuli su od zadnjeg mjesta do visokog 11.

“Od početničkog para u ovoj kategoriji, postali su par prema kojima svi imaju sportski respekt, pa čak i strahopoštovanje. Za kraj ove godine, pojačali smo akrobatiku i napravili novu koreografiju te im napravili novu plesnu odjeću u bojama Velike Gorice, jer ne predstavljaju samo klub i Hrvatsku već i grad”,  rekao je Tomo.

Iduće godine čekaju ih brojna natjecanja, a cilj su zdravlje i medalja na svjetskoj sceni. “Malo tko zna i razumije koliko je rada, odricanja, a ponekad i bolova bilo da bi prešišali iskusnije parove iz cijelog svijeta i došli do ove pozicije gdje smo danas. Akrobatski rock ‘n’ roll je više od plesa, to je sport. Kako su u svakom sportu moguće ozljede, samo si želim da do njih ne dođe kako nam se ne bi ponovila Budimpešta. Samo neka je zdravlja i rezultati će sigurno odlični”,  za kraj nam je rekla Ema.