Home Crna Kronika Za vikend šest prometnih nesreća

Za vikend šest prometnih nesreća

Za vikend je ukuno utvrđeno 19 raznih prometnih prekršaja

PODIJELITE

Iz Policijske postaje stiže izvješće o provedenim aktivnostima za vikend, u akciji “Alkohol i opojne droge” te brzina. Izvješće prenosimo u cjelosti:

U vremenu od 30.11.-03.12.2018.godine od 20,00 do 04,00 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ kojom prilikom smo utvrdili sljedeće:
– utvrđeno je tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Također su tijekom provođenja akcije i utvrđeni i ostali prekršaji:
– 10 prekršaja nepropisne brzine,
– 6 prekršaja nepropisnog parkiranja

Ukupno je utvrđeno 19 prometnih prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Najveća koncentracija alkohola u organizmu: Dana 01.12.2018. godine u 07,30 sati, vozač osobnog automobila (2000) upravljao je osobnim automobilom, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,09 g/kg. Zaustavljen je na kolniku Duge ulice u mjestu Donja Lomnica. Na mjestu događaja mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola te mu je izdan obavezni prekršajni nalog.

Za napomenuti je da se u vrijeme provođena akcije dogodilo 6 prometnih nesreća od čega su 4 bile s materijalnom štetom, a 2 s ozlijeđenim osobama.