Home Crna Kronika Vikend-rekorder u Turopolju napuhao 2,38 promila

Vikend-rekorder u Turopolju napuhao 2,38 promila

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Na području Policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana Policijske uprave zagrebačke, od petka do nedjelje provedene su akcije “Alkohol i opojne droge” i “Brzina” kojima je utvrđeno 43 prometna prekršaja.

Osmero vozača vozilo je pod utjecajem alkohola. Od toga je jedan imao do 0,5 promila alkohola u krvi, jedan između 0,51 i 1 promil, petero od 1,01 do 1,5 promila. Jedan vozač “napuhao” je više od 1,51 promil.

– Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila u Turopolju, Kolodvorska kod kućnog broja 3, u koncentraciji od 2,38 g/kg. Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja – poručuju iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom provođenja akcija zabilježeni su i sljedeći prekršaji – dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, 12 prekršaja nepropisnog parkiranja, jedan prekršaj isteka važenja prometne dozvole, tri prekršaja prije stjecanja prava na upravljanje, šest prekršaja prekoračenja brzine, jedan prekršaj vožnje pod zabranom te još deset ostalih prekršaja.

Tijekom provođenja akcija nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.