Home Sport Velikogorički trkači vrlo uspješni na međunarodnom 24. Split marathonu

Velikogorički trkači vrlo uspješni na međunarodnom 24. Split marathonu

Sudjelovali su Vedrana Janjić, Vedran Planinšek i Bruno Škrinjarić

PODIJELITE
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Prvo maratonsko natjecanje za članove Maraton kluba ove godine održano je za vikend na 24. Split Marathonu. Vedrana Janjić i Vedran Planinšek su uspješno završili maraton, dok je Bruno Škrinjarić postigao izvrstan rezultat na polumaratonu.

Na ovoj maratonskoj utrci u Dalmatinskoj metropoli okupilo se oko 410 trkača i trkačica iz međunarodne konkurencije. Ekipa je opravdala očekivanja postigavši izvrsne rezultate i uspješno predstavivši naš klub u Splitu. Vedran Planinšek je istrčao maraton od 42,2 kilometra za 3 sata, 9 minuta i 52 sekunde (čip vrijeme 3 sata, 9 minuta i 48 sekundi), osvojivši impresivno 24. mjesto među 330 muških finišera. U kategoriji muškaraca do 35 godina, zauzeo je deveto mjesto.

Samo tri žene su bile brže od Planinšeka, a među vodećima u ženskoj konkurenciji bila je i Vedrana Janjić, koja je postavila novi osobni rekord i osvojila 11. mjesto od 83 finišerke. Vedranin rezultat od 3 sata, 35 minuta i 26 sekundi (čip vrijeme 3 sata, 35 minuta i 16 sekundi) predstavlja poboljšanje njezinog prethodnog rekorda na maratonu za čak 11 minuta. Prošle godine je bila na postolju u svojoj kategoriji, a ove godine je osvojila peto mjesto u kategoriji žena starijih od 45 godina.

Izniman rezultat ostvario je Bruno Škrinjarić na polumaratonu. Pretrčao je stazu za 1 sat, 15 minuta i 15 sekundi, osvojivši 9. mjesto od 765 finišera, četvrto mjesto od svih hrvatskih trkača i treće mjesto u kategoriji muškaraca do 35 godina.

Splitski maraton predstavlja drugo kolo Hrvatske atletske cestovne lige. Treće kolo lige bit će utrka Holjevka u Zagrebu, a za HACL se boduje dionica od 10 kilometara. Više informacija možete pronaći na stranicama Maraton kluba Velika Gorica.