Home Crna Kronika Vatrogasci ugasili požar u Mičevcu, gori na još nekoliko lokacija

Vatrogasci ugasili požar u Mičevcu, gori na još nekoliko lokacija

S obzirom na to da se nakon ovog jedan požar dogodio na drugom dijelu korita Save, postoji opravdana sumnja da su požari podmetnuti

PODIJELITE

Vatrogasci DVD-a Mičevec su uz Javnu vatrogasnu postrojbu danas u kasnim popodnevnim satima odradili intervenciju gašenja požara na nasipu u blizini Mičevca. Kako navode iz DVD-a Mičevec, zaprimili su poziv od JVP-e Velike Gorice na koji su se odazvali s pet vatrogasaca i jednim vozilom.

Došlo je do požara na nasipu za čiju rampu nisu imali ključ pa su morali ići okolnim putem što im je otežalo posao. “Netom prije našeg izlaska smo se osobnim automobilom uputili na lokaciju gdje smo zatekli Javnu vatrogasnu postrojbu koja je kružila oko požarišta jer nije mogla prijeći nasip i doći do požarišta vozilom. Da bismo mi došli do požara smo morali krenuti prema Zagrebu da bismo našli otvorenu rampu, to je bilo oko 100 metara prije ulaza u deponij.“, govori nam Ivan Bedeković, zapovjednik DVD-a Mičevec.

Ovo je ukazalo na problem što vatrogasci, čije je ovo područje, nemaju ključ od rampe, što bi im danas olakšalo i ubrzalo posao gašenja. Prilikom dolaska vatrogasaca već je bila riječ o velikom požarištu niskog raslinja koje su gasili ukupno sat i pol vremena.

Vjetar njihov posao nije nimalo olakšao, u nekom trenutku se, kako kažu, nisu međusobno vidjeli od dima. S obzirom na veličinu požarišta, ali i činjenice da se požar nakon toga dogodio na potezu od mjesta Sasi do Velike Kosnice, postoji opravdana sumnja da se radi o podmetnutim požarima u koritu Save. Taj drugi požar se trenutno još uvijek gasi, a kako se čini, radi se o više malih požara.