Home FOTO VIJEST FOTO Vatrogasci čuvaju mališane na putu do i od škole, reakcije roditelja...

FOTO Vatrogasci čuvaju mališane na putu do i od škole, reakcije roditelja i prvašića odlične!

Čuvanje prostora oko škole od strane vatrogasaca trajati će do kraja ovog tjedna

PODIJELITE

Naši vatrogasci i ove godine sudjeluju u čuvanju pješačkih prijelaza u zonama osnovnih škola na zamolbu Grada Velike Gorice. Ove godine, kao i godina do sada, održavaju sigurnost na prostoru Osnovne škole Novo Čiče, ali i na prostorima drugih osnovnih škola. “Cilj je osiguravanja područja od škole na drugu stranu. Starija djeca znaju pogledati preko ceste i paziti, a mlađa djeca su još zaigrana pa smo zbog toga mi tu da ih sačuvamo.“, govori nam Antonio Munjić, tajnik DVD-a Novo Čiče.

Podsjećamo, ove godine su sva djeca od 1. do 4. razreda na prvom školskom danu uz knjige dobili i reflektirajuće prsluke kako bi bili vidljiviji u prometu. Osim čuvanja u Novom Čiču, DVD Novo Čiče daje ispomoć i u samom Gradu odnosno u zoni Osnovne škole Nikola Hribar.

U vezi ove akcije kontaktirali smo i zapovjednika VZ Grada Velike Gorice, Ivicu Macekovića, koji nam je otkrio nešto više o ovogodišnjoj akciji: “U tjednu prilagodbe novih školaraca na školu i prve šetnje od kuće do škole sudjeluje 19 DVD-ova na čijim su područjima škole, ili su raspoređeni u gradu na čijem području je i više OŠ. Akcija je hvalevrijedna, reakcije roditelja su odlične! Lijepo im je vidjeti vatrogasce, a ujedno su i vozači oprezniji kad nas vide na raskrižjima. Iako većinu prvašića vode roditelji. Čak je i prvašićima jako zanimljivo, iako su još pod dojmom školskih klupa, sve im je novo”, kazao je Ivica Maceković, zapovjednik VZ GVG.

Čuvanje prostora oko škola od strane vatrogasaca trajati će do kraja ovog tjedna.