Home Izdvojeno Ususret izložbi: Skulpture Mladena Mikulina izložene ispred Doma kulture Galženica

Ususret izložbi: Skulpture Mladena Mikulina izložene ispred Doma kulture Galženica

PODIJELITE

Ovog petka, u sklopu Noći Muzeja, u Galeriji Galženici se otvara izložba radova velikogoričkog kipara Mladena Mikulina. Ususret tomu jutros su postavljene dvije njegove skulpture zvan galerije, na prostor Trga Stjepana Radića. Radi se o skulpturi “Miroslav Krleža” koja prikazuje književnika kako sjedi, a prigodno je postavljena ispred Knjižnice Galženica. Druga je skulptura “Golubica”, izrađena od nehrđajućeg čelika.

Na izložbi u petak, 27. siječnja s početkom u 19 sati će se pružiti presjek Mikulinovog opusa, od ranijih radova nastalih u drugoj polovici 1980-ih, pa sve do onih recentnijeg datuma. “Mladen Mikulin isključivi je izvođač svojih kipova, te ih stvara od ideje do konačne izvedbe. Zbog suženog izbora motiva, te većih dimenzija skulptura, radovi mu odišu monumentalnošću. Na izložbi će se predstaviti izbor iz Mikulinove dugogodišnje karijere, koji će pružiti odličan uvid u rad ovog kipara.”, objašnjava voditeljica Galerije Galženica Tea Gudek Šnajdar.

Ovaj umjetnik autor je više javnih skulptura u Hrvatskoj, osobito u Zagrebu (Spomenik fra Grgi Martiću (1994.), Hrvatski sokol u Maksimiru (1996.), Čovjek s kolutom (2003.) i Velikoj Gorici (Ptica, na zemlji (1988.), Stjepan Radić (1999.), Kalvarija (2002.), Franjo Tuđman (2005.), Golubica, spomenik palim braniteljima Velike Gorice (2008.), Franjo pl. Lučić (2009.).

Svečano otvorenje izložbe Mladena Mikulina biti će u petak, 27.1.2023. u 19 sati. Izložba se može razgledati do 24.3.2023. Ulaz je besplatan.