Home Izdvojeno Uspješna slastičarka koja voli fotografiju i putovanja više od čokolade

Uspješna slastičarka koja voli fotografiju i putovanja više od čokolade

PODIJELITE

Nikolina Dianežević je mlada kuharica zaljubljena u kuhanje, fotografiju i putovanja te svakodnevno radi na novim projektima. Prvostupnica je Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, smjera Gastronomija i restoraterstvo.

– Sve je krenulo kada sam se prijavila na internetsku stranicu Coolinarika. Kroz to se razvila i moja druga ljubav, ljubav prema fotografiji. Nakon toga slijedili su i video recepti za Kuhari.com. Sudjelovala sam i u RTL-ovoj emisiji ‘Tri, dva, jedan peci’ gdje sam završila u finalnoj emisiji na trećem mjestu.

Nikolina Dianezevic kuharica (3)

Kuhanjem se počela baviti već od desete godine te se prisjeća kako je bila tek malo viša od kuhinjskog pulta, ali da je maminu kuharicu gledala kao kutiju igračaka.

– Prvi recept koji sam napravila su bili teleći medaljoni u umaku od gljiva. Još se sjećam kako sam panično zvala mamu da mi objasni što je zaprška. Tako sam kroz metodu pokušaja i pogrešaka učila od samih početaka.

Osim uspjeha na kulinarskoj emisiji, Nikolina vodi nekoliko uspješnih projekata. Radi na blogu, kuharicama i novom projektu za portal ‘Ja Kuham’.
– Sada se bavim izradom kuharica, recepata, fotografijom istih recepata, kreiram sadržaje na svom blogu ‘The slice of life’ i stvarno uživam u tome. Najviše se veselim kuharicama koje izrađujem u suradnji sa Gospodarskim listom. Sve recepte koje smo primili od čitateljica sam i sama izradila i fotografirala ih. U jednoj kuharici su kremasti kolači a u drugoj, novijoj, keksi i slane grickalice.-

Nikolina Dianezevic kuharica (7)

Prijevod naziva njenog bloga bio bi ‘Kriška života’ koji joj se činio kao savršen opis onih malih stvari u kojima treba uživati u životu u kojima makar nakratko, zaboravimo na sve probleme i pomislimo kako je život lijep. Njen blog možete pratiti ovdje. 

Nikolina je uz svoje dvije ljubavi, hranu i fotografiju pronašla još jednu – putovanja. Ove godine putovala je u London, Tursku, a prije tri tjedna vratila se s putovanja u Tajland u koji je otišla potpuno sama.
– Igrala sam se s tigrovima i slonovima, ali i isprobala tajlandsku kuhinju koja me oduševila. To je iskustvo koje me samo potaknulo da učim i dalje, a planiram tu kuhinju i ukomponirati u svoje recepte.

nikolina tajland

 

nikolina tajland1

Iako se u kuharicama više bavi kolačima, ima jednu čudnu tajnu – ne voli jesti čokoladu. Čokoladne kolače voli, ali samu čokoladu ne, te kaže kako jednako voli i slanu kuhinju.
– Posebno mi se svidjela kuhinja koja je puna povrća, kokosovog mlijeka, svježih začina i ribljih plodova. Od slatkih recepata preferiram one iz prve kuharice, kremaste kolače. Najdraži mi je čokoladni mousse – fino, kremasto, čokoladno.

nikolina tajland2

Mlada kuharica sve svoje recepte daje na probu svojoj obitelj, prijateljima i dečku.
– Glavni ljubitelj i degustator moje kuhinje je moj tata. Slanu kuhinju pripremam i za svog dečka koji je u ova tri tjedna dok me nije bilo rekao kako nije jeo ništa fino. Prilično sam oduševljena kad netko preuzme ulogu u kuhinji i skuha nešto.

Nikolina Dianezevic kuharica (6)

Sama si je zadala misiju, a ta je da će tijekom života obići što više kvalitetnih poznatih restorana.
– Posebno volim kada u restoranima vidim da su kuhari zbilja promislili jelo, a ne da su mislili samo na količinu.

Nikolina i dalje nastavlja sa svojim projektima i ljubavima te svima poručuje da nikada ne odustaju ako im ne ide dobro u početku. Upravo je upornost način na koji je ona učila i koji ju je doveo do današnjeg uspjeha.