Home Crna Kronika UPOZORENJE: Nepoznati muškarac djevojčicama u Podbrežnici pokazao spolovilo

UPOZORENJE: Nepoznati muškarac djevojčicama u Podbrežnici pokazao spolovilo

PODIJELITE
Foto: Freepik /Dragana Gordic

Lokalne društvene mreže jučer je potresla vijest kako su dvije djevojčice na području Podbrežnice bile seksualno uznemiravane.

Prenosimo status zabrinute majke u cijelosti (prije 15 sati):

“Danas ujutro je djevojčica koja ide u 3. razred osnove škole s mojom kćeri doživjela jako potresno iskustvo. Na području Podbrežnice prišao joj je nepoznati muškarac i pokazao spolovilo. Jasno je da je djevojčica ostala u šoku.”

Majka navodi i kako je škola slučaj prijavila policiji, a najgore od svega je što se čini kako ovo nije bio prvi takav nasrtaj. U međuvremenu smo tražili dodatne informacije o fizičkom izgledu muškarca, dok se na društvenim mrežama već stvaraju pretpostavke o kome bi se moglo raditi.

Seksualno uznemiravanje ili napastovanje je jedan od najčešćih oblika seksualnog nasilja, koji se najlakše tolerira i za koji većina zakonodavstava nema mehanizam sankcioniranja. Obuhvaća neželjena spolna ponašanja koja nužno ne uključuju fizički dodir, a osobu dovode u neugodan i ponižavajući položaj te izazivaju osjećaj srama. Ključni element je moć, odnosno provodi ga osoba koja je na moćnijoj poziciji od osobe nad kojom se ono provodi.