Home Izdvojeno Udarnik potpisao ugovor o suradnji s Hajdukom

Udarnik potpisao ugovor o suradnji s Hajdukom

Nećemo obećavati ono što ne možemo ispuniti, ali u svakom slučaju želimo pomoći Hajduku, kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos nakon što su Kurilovčani potpisali suradnju sa splitskim klubom

PODIJELITE

Nakon što je završio vrlo uspješan jesenski dio sezone, u kojem je Udarnik došao do četvrtog mjesta na ljestvici 3. HNL Zapad, Kurilovčani su ugostili predstavnike splitskog Hajduka i potpisali suradnji s jednim od dva najveća hrvatska kluba. Splitsku delegaciju u Kurilovcu su predvodili predsjednik kluba Ivan Kos i voditelj omladinske škole Krešimir Gojun, a domaćina su na ovom druženju predstavljali predsjednik Udarnika Filip Gabelica, dopredsjednik kluba Silvio Kranjac, sportski direktor Darko Janječić, voditelj škole nogometa Senad Harambašić, Ivica Krmpotić, ali i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Prve kontakte s Hajdukom imali smo na našem turnir Alpas cup, a ovog ljeta u Splitu me ugostio član Nadzornog odbora Hajduka Nikica Krnić. Imali smo i još jedan sastanak u Velikoj Gorici, a sad smo sve dogovoreno i službeno stavili na papir – rekao je predsjednik Udarnika Filip Gabelica.

Suradnja između Udarnika i Hajduka provodit će se kroz školu nogometa, edukacije trenera, prijateljskih utakmica, možda i ustupanja Udarnikovih terena za trening Hajduka u trenucima kad Splićani budu u Zagrebu i okolici, ustupanja opreme…

– Sretni smo i ponosni što imamo priliku surađivati s tako velikim klubom, i to na nekoliko razina djelovanja – dodao je Gabelica.

Nakon što je ugovor potpisan, javnosti se obratio i predsjednik Hajduka Ivan Kos:

– Želimo se otvarati i izvan Dalmacije, suradnjom s klubovima poput Udarnika skidati nepotrebne barijere, a sve u interesu razvoja nogometa. Kod Udarnika smo prepoznali iskren i pošten pristup, a pozdravljamo i velike ambicije našeg prijateljskog kluba. Nećemo obećavati ono što nismo u stanju ispuniti, ali u svakom slučaju želimo pomoći Udarniku.

Prvi korak je napravljen, vidjet ćemo kako se se suradnja dalje razvijati. Udarniku, uvjereni smo, može samo pomoći.