Home Vijesti Biskup Gorski krstio sedmo dijete obitelji Dodić u Velikoj Gorici

Biskup Gorski krstio sedmo dijete obitelji Dodić u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski u subotu 1. lipnja, za vrijeme mise tijekom koje je podijelio i sakrament potvrde, krstio je Josipu, sedmo dijete obitelji Dodić u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Uz Josipu, Blaž i Elizabeta roditelji su Marije, Patrika, Lorene, Paška, Roberta i Nike. Obitelj Dodić tom je prigodom imala dvostruko slavlje jer je njihovom sinu Patriku, uz još stoosamdesetero mladih pripravnika za sakrament kršćanske zrelosti, biskup Gorski podijelio sakrament potvrde.

U homiliji je biskup zahvalio roditeljima novokrštenice na prihvaćanju dara života. Krizmanicima je naglasio da se ugledaju na primjer ove obitelji kad za koju godinu budu osnivali svoje obitelji poručivši im neka tada ne budu škrti u darivanju života.

Na misi su koncelebrirali župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije Norbert Ivan Koprivec i župni vikar Antonio Kovačić uz asistenciju đakona Filipa Pranjića i više ministranata župe, od kojih su čak devetorica ovom prilikom primili sakrament potvrde. Misno slavlje uzveličao je pjesmom župni zbor mladih „Navještenje“.

Tekst/foto: Snježana Kirinić Grubić