Home Kultura Upoznajte puhačke instrumente: Dođite na koncert i radionice u Umjetničku školu Franje...

Upoznajte puhačke instrumente: Dođite na koncert i radionice u Umjetničku školu Franje Lučića

Puhački odjel se u proteklih 10 godina istaknuo kao najuspješniji i najaktivniji odjel Umjetničke škole Franje Lučića

PODIJELITE
Arhiva Noć muzeja 2023.

Umjetnička škola Franje Lučića poziva na Dan puhačkih instrumenata koji će se održati ove subote, 8. lipnja. Program započinje u 10 sati u Koncertnoj dvorani Škole koncertom na kojem će učenici predstaviti sve puhačke instrumente koje djeca mogu učiti – flautu, obou, klarinet, saksofon, trubu, trombon i rog. Nakon koncerta, svi zainteresirani moći će isprobati ove instrumente u učionicama na 3. katu. Ovo je odlična prilika za one koji su se prijavili ili se razmišljaju prijaviti za prijamne ispite u Umjeničkoj školi Franje Lučića. Više o prijamnim ispitima možete pronaći OVDJE.

Puhački odjel se u proteklih 10 godina istaknuo kao najuspješniji i najaktivniji odjel Umjetničke škole Franje Lučića, s brojnim nastupima i osvojenim nagradama na međunarodnim glazbenim natjecanjima. Pet učenika Puhačkog odjela nastavilo je studij na muzičkim akademijama: trubač Josip Kurilovčan je diplomirao na Akademiji za glazbu u Ljubljani, klarinetist Max Godinić studira na Sveučilištu za umjetnost (UDK) u Berlinu, dok na Muzičkoj akademiji u Zagrebu studiraju flautistica Lora Likan Kelentrić, oboistica Ema Jančetić i klarinetistica Kristina Marija Vukoja.

Na ovogodišnjem Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, učenici Puhačkog odjela osvojili su pet prvih i četri druge nagrade. Kao pobjednici svojih kategorija “Oskar znanja” primit će trubač Stefan Gjorgiev, oboist Denonis Međugorac i hornistica Helena Kantarević. Tijekom ove školske godine učenici su postigli brojne uspjehe, a posebno se ističe 3. nagrada Stefana Gjorgieva na natjecanju “Rhyan Anthony” u SAD-u.