Home Crna Kronika U provalama u Podbrežnici i Kromosovom otuđeno više od 13 tisuća eura...

U provalama u Podbrežnici i Kromosovom otuđeno više od 13 tisuća eura bijelog i žutog zlata

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Od 11. do 15. prosinca Policijska postaja Velika Gorica evidentirala je 39 događaja, od čega 7 kaznenih djela. Dogodilo se je sedam prometnih nesreća te tri kaznena djela iz domene obiteljskog nasilja. Od četiri kaznena djela koja se gone po službenoj dužnosti dva se odnose na zaštitu djece i mladih u obitelji, a dva su provale u obiteljske kuće.

Obje provale u kuću dogodile su se 12. prosinca. Prva provala dogodila se na Podbrežnici, u Sinjskoj ulici, od 9 do 22 sata na način da je nepoznati počinitelj došao do kuće u vlasništu hrvatske državljanke 1964. godište, gdje je zavlačenjem prikladnog alata obio prozor, ušao u unutrašnjost kuće, gdje je ispremetao stvari te otuđio veću količinu zlatnog nakita. Naušnice, privjesci, ogrlica i lančići od žutog i bijelog zlata. Šteta se cijeni na više od 8 tisuća eura.

Druga provala dogodila se istog dana u Kromosovom naselju. Izvršena je provala u Palmotićevoj ulici na štetu hrvatske državljanke 1963. godište, i to na način da je nepoznati počinitelj između 9 i 18 sati došao do kuće, alatom obio prozor, ušao u unutrašnjost te također otuđio zlatni nakit i novac. Šteta se cijeni na više od 5 tisuća eura.