Home Vijesti U Kozjači obilježeno Miholje i Dan mjesta skromnom proslavom

U Kozjači obilježeno Miholje i Dan mjesta skromnom proslavom

PODIJELITE

U Kozjači se za vikend slavilo, premda u nešto skromnijem ambijentu nego godina do sada. Slavilo se Miholje koje je ujedno i Dan mjesta Kozjača.

Obilježavanje je počelo u 11 sati svetom Misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Misu je slavio vlč. Siniša Blatarić, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko kojoj pripada i ovo mjesto.

Mještane je nakon svete Mise pozdravio član Mjesnog odbora Josip Jerleković, ujedno i gradski vijećnik koji je ispričao kako su u posljednjih osam godina mnogo uložili te da je u tom razdoblju uređen društveni dom te sportski dom u Kozjači.

“Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi, uređene su prilazne stepenice kako bi učenici imali što bolje uvjete.”, dodao je Jerleković.

Nakon svečane svete Mise druženje se nastavilo na novoasfaltiranom malonogometnom igralištu koje je svečano otvorio pročelnik za mjesnu samoupravu Dražen Bačurin.