Home Vijesti U iščekivanju proljeća i radova na vrtu, županija donosi priručnik o ekološkom...

U iščekivanju proljeća i radova na vrtu, županija donosi priručnik o ekološkom uzgoju

Priručnik "Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“ dio je istoimenog projekta koji se odvija u eko-školama

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Zagrebačka županija je u sklopu projekta „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“ objavila istoimeni priručnik s ciljem da djeca u školskim eko vrtovima steknu praktična znanja, vještine i svijest o ekologiji.

Prvi dio priručnika posvećen je teoriji pa su tako objašnjeni osnovni pojmovi vezani uz ekološka načela poljoprivrede, utjecaj klimatskih i tehnoloških čimbenika na kvalitetu bilja, kao i osnovni postupci dorade i prerade aromatičnog i ljekovitog bilja. Drugi dio priručnika praktičnog je karaktera gdje se kroz model ekološkog vrta prikazuju praktični primjeri, način organizacije vrta, postupanje s biljkama i slično.”, objašnjavaju iz županije.

Projekt u školskim eko vrtovima provodi se u ukupno 17 osnovnih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, a među kojima su i četiri škole s našeg područja. Ujedno, kroz ovaj projekt svaka uključena škola dobiva

Svaka škola uključena u ovaj projekt od Zagrebačke županije dobiva 5000 kuna namijenjenih za nabavu alata i opreme ili izradu idejnog projekta krajobraznog uređenja.

Dok čekamo proljeće i početak radova u vrtu, proučite priručnik OVDJE.