Home Kultura U Goricu stiže Pavao Anić s koncertom “Sevdah – ljubav na prvi...

U Goricu stiže Pavao Anić s koncertom “Sevdah – ljubav na prvi zvuk”

Obilježit će se Međunarodni dan bijelog štapa s ciljem upoznavanja šire javnosti s problematikom slijepih i slabovidnih osoba

PODIJELITE

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa, Pučko otvoreno učilište ugostit će Pavla Anića. Finalist popularnog showa Supertalent održat će koncert “Sevdah – ljubav na prvi zvuk”. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa je upoznavanje šire javnosti s problematikom slijepih i slabovidnih osoba. Bijeli štap kao pomagalo omogućuje lakše kretanje slijepim i slabovidnim osobama, ali prvenstveno je simbol njihove samostalnosti i nezavisnosti.

Ljubitelji sevdaha će na koncertu moći uživati 15. listopada (subota) u 19:00 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, a ulaz je besplatan. “Vjerujemo kako će ovaj posebni glazbeni izričaj publiku dirnuti u srce, baš kao i Pavlova priča, njegov glazbeni put.”, govore organizatori.

Pavao Anić široj javnosti postao je poznat kao finalist popularnog showa Supertalent, iako je već od 12. godine, pobjedom na amaterskom festivalu u Sisku, prepoznat u krugu interpretatora sevdaha. Rođen je 1997. godine i student je treće godine pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Muzika je njegov život, a sevdah i harmonika ljubav na prvi zvuk. Nastupa uz poznata glazbena imena i imena doajena narodne muzike na večerima sevdaha u Zagrebu, Sarajevu, Tuzli, Ljubljani i Beogradu.

U Hrvatskoj se Međunarodni dan bijelog štapa obilježava od 1996. godine, a tome se redovito pridružuje i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica koje i inače u svoje kulturne i edukativne programe nastoji uključivati ranjive skupine. Prijašnjih godina organizirane su prigodne projekcije filmova, predavanja, koncerti, gostovanje Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“, a Biblioteka Albatros je svoju prvu zvučnu knjigu snimljenu na sticku darovala Hrvatskoj knjižnici za slijepe kako bi bila dostupno njezinim korisnicima.