Home Zanimljivosti TV PROGRAM Donosimo filmske preporuke za večernje opuštanje

TV PROGRAM Donosimo filmske preporuke za večernje opuštanje

Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a i akcije, do trilera i ljubića

PODIJELITE
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Vikend je stigao, većina nas se druži sa svojim ukućanima, a budući da izbora zbog epidemioloških mjera gotovo i nema, odlučili smo za vas izviditi kakav nas TV program čeka, odnosno koje filmove na televizijskom rasporedu imamo na odabir. U nastavku donosimo po tri filma koji će se prikazivati večeras, te isto tako tri opcije za opuštanje u nedjelju navečer.

Preporuke za danas

Pod opsadom, HRT2 u 20.05 sati

Film “Pod opsadom” bio je nominiran za Oscara u kategorijama najboljeg zvuka i zvučnih efekata. Zanimljivo je napomenuti da je autor scenarija J. F. Lawton prethodno bio scenarist velikoga hita “Zgodna žena”. Skupina plaćenika predvođenih CIA-inim operativcem Williamom Stranixom (T. Lee Jones), uz pomoć brodskog časnika Krilla (G. Busey), preuzima kontrolu nad američkim ratnim brodom s nekoliko desetaka nukleranih bojevih glava. Jedini čovjek koji im se može suprotstaviti osobni je kuhar kapetana broda, zapravo bivši specijalac Casey Ryback (S. Seagal). Neočekivanu pomoć Ryback će dobiti u vidu striptizete Jordan (E. Eleniak)…

Suze Boga Sunca, HRT1 u 21.33 sati

Veteran među marincima, poručnik Waters, dobija dosta komplicirani zadatak. Iz srca Afrike, koju razdiru brojni ratni sukobi, mora spasiti dr. Lenu Hendricks, državljanku SAD-a koja tamo vodi misiju za pomoć lokalnom stanovništvu. Kada lijepa doktorica odbije napustiti izbjeglice za koje se brine, poručnik Waters mora birati između izvršavanja zapovijedi i slušanja svoje savjesti. Zajedno, oni počinju opasnu trku kroz negostoljubivu džunglu, a cijelo ih vrijeme prati i pobunjenička milicija, s jednim jedinim ciljem: uništiti jedinicu poručnika Watersa i sve izbjeglice za koje se brine…

U opasnosti, RTL u 23.30 sati

Mjesto radnje je London, a u gradu se sprema teroristički napad biološkim oružjem. CIA agentica koju utjelovljuje Noomi Rapace, zajedničkim snagama s MI5 agentom, kojeg glumi Orlando Bloom, mora pronaći teroriste i spriječiti katastrofu koja slijedi.

Preporuke za sutra

Bjegunac, DomaTV u 19.55 sati

Baziran na televizijskoj seriji šezdesetih, “Bjegunac” je osvježavajući spoj akcijskog filma, drame i trilera, vrhunski proizvod struke koji godinama nije nimalo izgubio na šarmu. Za razliku od mnoštva sličnih filmova, Davisov triler, osim što je zanatski savršen, može se pohvaliti i zanimljivim likovima. Igra mačke i miša između šerifa Gerarda i bjegunca kojeg je tako sjajno odigrao Harrison Ford, zanimljiva je upravo zbog njihove inteligencije i snalažljivosti.

Sastanak s nepoznatom, HRT2 u 20.05 sati

Kada Walter Davis (Bruce Willis) dogovore spoj s predivnom Nadijom Gates (Kim Basinger), savršeni spoj pretvori se u katastrofu u ovoj razigranoj seksi komediji. Walter pozove predivnu južnjačku ljepoticu Nadiju na konvencionalnu večeru koju organizira njegova tvrtka, s namjerom da impresionira kolege njezinom blistavom pojavom. Međutim nastane pakao kad Nadia malo previše popije i upropasti večer, a i Walterovu karijeru. Od zla krene na gore kada Nadijin suludo ljubomorni bivši dečko David (John Larroquette) zatekne njih dvoje zajedno te odluči uništiti bezazlenoga Waltera. Može li prava ljubav niknuti usred ove urnebesne katastrofe? Hoće li se Nadia i Walter ikada udvarati jedno drugomu umjesto da izazivaju nesreću? Saznajte u komičnom SASTANKU S NEPOZNATOM, gdje prvi susreti mogu dovesti do bliskih susreta najgore vrste.

Thor:Ragnarok, NovaTV u 22.15 sati

Thor, najmoćniji zaštitnik Asgarda, sukobljava se s starim prijateljima i novim neprijateljima u filmu talentiranog novozelandskog redatelja, komičara i slikara Taike Waititija. Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard kako bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije – koji predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela. No prije toga mora preživjeti smrtonosno gladijatorsko natjecanje u kojem se suočava sa svojim bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom – Nevjerojatnim Hulkom!

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a i akcije, do trilera, a našli smo i ponešto za ljubitelje vestern filmova. Uživajte!