Home Izdvojeno TURISTI NA BREGIMA Kuće za odmor hit su ovog ljeta!

TURISTI NA BREGIMA Kuće za odmor hit su ovog ljeta!

PODIJELITE
Novootvorena kuća za odmor Villa Plešivica View 5 zvjezdica

Prema posljednjim podacima sustava eVisitor, u Zagrebačkoj županiji je do sada ostvareno oko 78 posto više dolazaka i 65 posto više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine, najnovije su brojke za prvu polovicu godine koje stižu iz Turističke zajednice Zagrebačke žuapnije.

Najviše je gostiju boravilo u Velikoj Gorici, Svetoj Nedelji, Jastrebarskom, Samoboru i Ivanić-Gradu, a pored domaćih najbrojniji su gosti iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, SAD, Italije, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Gledano prema vrsti smještaja najviše gostiju boravilo je u hotelima, objektima u domaćinstvu, kampovima, a sve više ih je u kućama za odmor.

„Uz mnoštvo različitih sadržaja, zanimljiva mjesta i brojne šetnice i poučne staze, dvorce koje možete posjetiti i istražiti, poznate vinske ceste i nadaleko poznatu gastro ponudu ovog kraja, zeleni zagrebački prsten idealna je destinacija za godišnji odmor, daleko od gužve i masovnog turizma. Sigurna sam kako su baš to glavni razlozi i činjenice kako su kuće za odmor u Zagrebačkoj županiji totalni hit. Za nas je izuzetan podatak da na području Zagrebačke županije imamo više od pedeset novih smještajnih objekata među kojima je čak dvadeset kuća za odmor visoke kvalitete i strukture. Mapiranjem turizma identificirali smo da je jedan od ključnih izazova, neadekvatna struktura i kvaliteta smještajnih kapaciteta na području Zagrebačke županije. Upravo ovakvim rezultatima i povećanjem visokokvalitetnog smještaja stvaramo koncept turističkog razvoja koji je održiv i visoke dodane vrijednosti.“ izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U odnosu na turistički rekordnu 2019. godinu do sada je ostvareno oko 87 posto dolazaka dok je broj noćenja na razini 2019. godine.