Home Crna Kronika Tri parcele zasijao konopljom, uhvaćen sa skoro dva kilograma marihuane

Tri parcele zasijao konopljom, uhvaćen sa skoro dva kilograma marihuane

PODIJELITE
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Sumnja se da je, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom razdoblju u dvorištu kuće i na trima parcelama u mjestu Prečec sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na nezakonitom tržištu.

Naime, obavljenim očevidom na parcelama u mjestu Prečec kojima se koristi 38-godišnjak policijski su službenici pronašli 30 stabljika konoplje tipa droga visine od 55 do 220 cm. Također, pretragom kuće koju koristi pronađeno je 1755 grama droge istog tipa pakirane u tri posude i dvije plastične vrećice te dvije digitalne vage s tragovima droge dok je u dvorištu kuće pronađeno devet stabljika konoplje tipa droga visine od 15 do 75 cm.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.