Home Crna Kronika Teška prometna u Buzinu: Naletio na motociklista, pobjegao s mjesta nesreće

Teška prometna u Buzinu: Naletio na motociklista, pobjegao s mjesta nesreće

PODIJELITE

Jučer, 17. lipnja 2024. oko 18 sati u ovom trenutku još uvijek nepoznati vozač upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen, zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se južnom kolničkom trakom Velike ceste u smjeru jugoistoka.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mladosti 1. odvojak, suprotno odredbama članka 57. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama skretao je u lijevo u smjeru sjevera na kolnik Ulice Mladosti 1. odvojka, a da pritom, iako je bio dužan, nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer kretanja. Tom je prilikom uslijed nepoštivanja prednosti prolaska prednjim lijevim djelom vozila naletio na bočnu lijevu stranu motocikla marke Kawasaki, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak koji se kretao iz suprotnog smjera sjevernom kolničkom trakom Velike ceste u smjeru sjeverozapada, a u trenutku prometne nesreće zadržavao je smjer kretanja u raskrižju za ravno i u odnosu na osobni automobil imao prednost prolaska.

Nakon naleta motocikl je odbačen te je bočnom desnom stranom naletio na prednji dio osobnog automobila Renault, riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnjak koji se kretao zapadnom kolničkom trakom Ulice Mladosti 1. odvojkom u smjeru jugozapada i u trenutku prometne nesreće bio je zaustavljen na kolniku pred raskrižjem s Velikom cestom. Nadalje, nakon naleta, motocikl je nastavio s nekontroliranim kretanjem u smjeru sjeverozapada te je sletio na meki teren nakon čega je vozač pao i ozlijedio se. Liječnička mu je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Nakon prometne nesreće koju je prouzročio vozač s osobnim automobilom marke Volkswagen, zagrebačkih registarskih oznaka, napustio je mjesto događaja, propustio je pružiti liječničku pomoć osobi u opasnosti i nije o prometnoj nesreći obavijestio najbližu policijsku postaju.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, poduzetim mjerama i radnjama utvrdili su o kojem se vozilu radi te se nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem potvrde tko je u kritično vrijeme njime upravljao, priopćili su iz PUZ-a.