Home Najave Svibanjska matineja za umirovljenike: Besplatna projekcija filma ‘Hollywoodska prevara’

Svibanjska matineja za umirovljenike: Besplatna projekcija filma ‘Hollywoodska prevara’

Prikazivat će se u petak s početkom u 11 sati!

PODIJELITE

„Matineja za umirovljenike“ sve je popularnija među Velikogoričanima i u kinodvoranu privlači sve brojniju publiku, a osim činjenice da je ulaz besplatan, razlog je vjerojatno i dobar odabir filmova koji se prikazuju.

Ovog je petka na repertoaru za naše bake i djedove filmska uspješnica akcijska komedija ‘Hollywoodska prevara’.

Sadržaj filma

Max Barber je hollywoodski producent niskobudžetnih filmova koji će napraviti ili reći sve samo da uspije snimiti svoj film. Njegov posljednji film propada u kinima i ostavlja ga u dugovima prema zloglasnom mafijašu Reggieu koji mu prijeti ubojstvom. U isto vrijeme, ostarjela zvijezda filmova, Duke Montana razmišlja o samoubojstvu. Dani slave su daleko iza njega i više ne vidi smisao života. Spletom okolnosti Max saznaje kako, u slučaju pogibije glavnog glumca na setu koji je osiguran, producentima ostaje novac od osiguranja. U tome vidi sjajnu priliku te odluči snimiti novi film u kojem će mu glavni glumac biti nitko drugi do Duke Montana.

Inače, program „Matineja za umirovljenike“ namijenjen je pripadnicima strije životne dobi, a s realizacijom je počeo u travnju 2015. godine.

– Na ovaj način upravo ovom dijelu građana koji zbog malih mjesečnih primanja rijetko odvajaju novac za kino ulaznicu a zakinuti su i za mnoge druge kulturne programe,  zežimo omogućiti da besplatno pogledaju poneki zanimljiv film. Odabrane filmove iz redovne kinodistribucije umirovljenici mogu besplatno pogledati svakog posljednjeg petka u mjesecu (osim kolovoza i prosinca) u 11 sati, što je slučaj i ovog petka, 28. svibnja – kazali su iz POU Velika Gorica.