Home Izdvojeno Suze za legendu: Snježana Ušić preminula u 56. godini

Suze za legendu: Snježana Ušić preminula u 56. godini

PODIJELITE

Nakon duge i teške bolesti u petak je preminula legendarna hrvatska odbojkašica Snježana Ušić, rođena Azenić, u dobi od 56 godina.

Snježana je rođena 14. travnja 1962. godine u Požegi. Igračku karijeru započela je u Odbojkaškom klubu Željezničar iz Osijeka, gdje je po kvaliteti odskakala od svojih suigračica, pa je vrlo brzo prešla prvo u Vukovar, a potom zagrebačku Mladost, gdje je igrala punih 11 godina i bila jedna od najboljih igračica.

Dugi niz godina igrala je za reprezentaciju Jugoslavije, s kojom je na mediteranskim igrama osvojila dvije medalje. Na Igrama 1979. u Splitu okitila se srebrnom, a u Casablanci 1983. brončanom medaljom.

Osim što je bila vrhunska odbojkašica, a nakon toga i trenerica koja je asistirala gotovo svim trenerima Azene u najslavnijim danima našeg odbojkaškoga kluba, Snježana je bila i majka. Zapravo, ona je prije svega bila majka, tek onda trenerica.

Pripadala je izuzetno sportskoj obitelji. Suprug Sven dugogodišnji je košarkaš Cibone iz generacije Dražena Petrovića, a on i Snješka zajednički su podigli kćeri Sennu, Simonu, Mariju i Anu, odreda odbojkašice, dok je sin David košarkaš. Snježanin otac Antun Azenić, legendarni Deda, osnovao je odbojkaški klub Azenu, koja je bila pravi primjer uspješnog obiteljskoga kluba.

Pokop Snježane Ušić bit će u ponedjeljak u 16 sati u Velikoj Gorici.