Home Kultura Sutra predstavljanje putopisa Damira Šanteka o putu po planinama koje su rijetki...

Sutra predstavljanje putopisa Damira Šanteka o putu po planinama koje su rijetki posjetili

Predstavljanje počinje u 18 sati

PODIJELITE

Sutra, 5. travnja, će se u Područnoj knjižnici Galženica održati predstavljanje putopisne knjige “Gdje misli nestaju” Damira Šanteka. Program počinje u 18 sati kada će predstaviti tematske dijelove svoje knjige i brojna putovanja koja je prošao.

U 34 putopisa autor čitatelje vodi na put po planinskim predjelima koji nisu lako dostupni i koje su rijetki pojedinci posjetili. “U njima autor ne iznosi samo činjenice o planinskim masivima i povijesti, niti ostavlja samo korisne upute budućim avanturistima, već prenosi osobne doživljaje i emocije s putovanja te zanimljivosti o mjestima koja je posjetio, ali i ljudima i običajima.“, objašnjavaju iz Knjižnice. OVDJE možete provjeriti dostupnost navedene knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

U knjigama se uz tekstove nalaze i brojne autorove fotografije koje knjizi daju posebnu vrijednost te čitateljima dočaravaju i približavaju ove prirodne ljepote. Putopisi obuhvaćaju lokalitete Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su posvećena onima u Hrvatskoj – Dugom otoku i Medveđaku.

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. Godine 1978. primio je nagradu publike za najljepšu skulpturu čitatelja Politike. Pjevao je u brojnim rock-sastavima, uključujući Grafite i Gloria II, s kojom je kao autor tekstova i pjevač izdao EP 1987. godine. Stripove je objavljivao u Studentskom listu, a pjesme i kratke priče u Valu, RIVAL-u, Rukopisima, Fanzinu i Četvrtom oktobru. Kao novinar pisao je za Oko (novine za kulturu), Heroinu (rock-magazin), Zapad (dnevne novine) i Svijet. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima, npr. National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.