Home Vijesti Što znači biti lovac? “Ako vas zanima samo odstrel divljači, razmislite o...

Što znači biti lovac? “Ako vas zanima samo odstrel divljači, razmislite o tome da se bavite nečim drugim”

Da bi bili pravi lovci prije svega morate poštovati životinje, biti strpljivi i vješti

PODIJELITE

Darinko Gučić, tajnik Lovačkog društva „Srndać“ Vukovina, želi upoznati javnost s time što znači biti lovac. Navodi kako je za posao lovca potreban boravak u prirodi, poštovanje prema životinjama te izdvajanje znatnog vremena za održavanje lovno tehničkih i lovno gospodarskih objekata.

Oni koji nisu lovci često smatraju da se lovci bave samo odstrelom divljači. Međutim, da bi bili pravi lovci prije svega morate poštovati životinje, biti strpljivi i vješti, uživati u povezivanju s prirodom te na taj način doprinijeti održavanju zdrave populacije divljači u lovištu. Ako se mislite baviti lovom samo radi odstrela divljači tada razmislite da se bavite nečim drugim.”, govori Darinko.

Među poslovima koje obavljaju je i obnova lovišta, lovno gospodarskog fonda i objekata kojima se lovci služe da bi lovačko društvo bilo funkcionalno te ispunjavalo zadane uvjete. U tome im već godinama pomaže Grad Velika Gorica financiranjem lovačkih udruga putem javnog natječaja.

Lovačko društvo Srndać Vukovina je tako za projekt “Edukacija članova putem stručnog osposobljavanja te povećanje kvalitete infrastrukture u lovištu i lovačkom domu” dobio potporu od 6.000 kuna.