Home Izdvojeno Stiže Jurjevo: Krijes će se paliti u gotovo svakom mjestu, evo čitavog...

Stiže Jurjevo: Krijes će se paliti u gotovo svakom mjestu, evo čitavog programa

Organizirani su i brojni zanimljivi popratni programi

PODIJELITE
Foto: Josip Škof

Ovog vikenda u naš grad i okolicu stiže Jurjevo, tradicionalna proslava koja ima dugu povijest i korijene u predkršćanskoj tradiciji, a danas je obilježena kulturnim, sportskim i zabavnim aktivnostima. Središnji događaj Jurjeva u našem kraju bit će u Parku Franje Tuđmana u subotu, no paljenja krijesa uz prigodan program održavat će se od petka diljem okolice. Velika proslava u Lukavcu pored dvorca će nažalost izostati i ove godine, sve dok ne završi obnova dvorca nakon potresa.

U petak se planira paljenje jurjevskog krijesa u Plesu kod Društvenog doma u 19:30 te u Velikoj Mlaki u isto vrijeme kod Zadružnog doma uz KUD Veliku Mlaku.

U subotu je središnji događaj kada će Jurjevo slaviti Hrašće, Kurilovec, Donja Lomnica i Velika Gorica. U Hrašću program kreće u 16 sati kod nogometnog igrališta uz KUD Mladost Odra, u Kurilovcu od 19 sati na križanju Jelačićeve i Lomničke uz Etno udrugu Kurilovec i VIS Jane, a u Donjoj Lomnici od 19:30 sati kod Vatrogasnog doma uz KUD Nova Zora Donja Lomnica.

Središnje Jurjevo bit će u Parku Franje Tuđmana od 18:30 sati, a prije toga će Povijesna postrojba POT-a uz Turopoljsku udrugu skauta održati procesiju od Muzeja Turopolja do Parka. U programu sudjeluju i FA Turopolje, OSS Buševec, FA Šiljakovina, KUD Ščitarjevo, KUD Mičevec, KUD Lukavec i KUD Čiče.

U nedjelju će Jurjevo slaviti Dubranec od 19 sati kod društvenog doma uz KUD Vrhovje župe Dubranec, KUD Kravarsko, KUD Čiče, KUD Lukavec i Turopoljsku udrugu skauta Tur. Kuče slave od 19 sati kod Stare škole uz HPD Kučane, Mraclin od 19 sati na Šabariću uz KUD Dučec Mraclin i TS Dobre duše, a Kobilić od 19:30 sati kod mosta uz VIS Danice.